Massage bij kanker

Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van leven kan verbeteren. Door liefdevolle aanrakingen met aandacht, kan het vertrouwen in je eigen lichaam weer langzaam hersteld worden.

Door het aanraken met aandacht wordt het niet alleen mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen, maar wordt ontspanning voor lichaam en geest gecreëerd, waardoor symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen.

Massage brengt geen genezing, maar biedt ondersteuning tijdens alle fases van het ziekteproces.
Het biedt ondersteuning tijdens de behandeling:
Chemotherapie, bestraling of andere therapie. Je kunt ter ondersteuning worden gemasseerd. De massage ontspant en kan vermindering van pijn geven.
Na de behandeling:
Je hebt de behandelingen gehad, maar om de zoveel tijd moet je voor controle naar het ziekenhuis. Dit kan weer stress, onzekerheid geven. De massage kan je herstel ondersteunen.
Wanneer je niet meer beter wordt:
In deze tijd kan massage dàt moment voor jezelf zijn waar je voor even helemaal niets moet en je alleen maar hoeft te zijn.   

De eerste behandeling/intake: Voordat je de eerste keer komt, stuur ik een anamneseformulier. Dit vragenformulier kan rustig thuis worden ingevuld. We bespreken het vragenformulier tijdens deze eerste keer en passen de massage aan, aan jou eventuele klachten en lichamelijke conditie op dat moment.

Nog even enkele voordelen van massage bij kanker. Het:

  • Geeft ontspanning
  • Verbetert de slaap
  • Vermindert pijn, stijfheid van de spieren
  • Vermindert oedeem en lymfe oedeem
  • Verminderd angst en depressie
  • Verbeterd de darmwerking
  • Preventieve werking voor doorligwonden